Pizza med Pelati, svamp och tryffelsalami

Cirio Pizza med svamp och tryffelsalami ny
Foto: Köket.se

Pizza med Pelati, svamp och tryffelsalami

10 ingredienser

45 min

Bjud på en lyxig pizza till höstens middagar - toppad med Pelati, vitlöksfräst svamp och tryffelsalami.

Cirio - Autentico Italiano
Cirio pelati produkt ny

Cirio - Autentico Italiano

Italiensk tomatspecialist sedan 1856. 100% solmogna tomater som konserveras inom 24 timmar efter skörd.

Läs mer

Ingredienser

pizzor
  • 390 g Cirio Hela skalade tomater Pelati
  • 4 pizzadegar
  • 250 g skogschampinjoner (eller annan svamp)
  • olivolja
  • 2-3 kvistar färsk timjan
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 förp Granarolo tärnad mozzarella
  • 100 g tryffelsalami

Servering

  • Granarolo Quattrocento
  • rucolasallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader eller högsta möjliga temperatur och ställ in en pizzasten eller plåt så den blir varm.
  2. Rensa och dela svampen till mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olivolja och fräs svampen tills allt vatten dunstat och svampen börjar få fin färg. Riv ner en klyfta vitlök och vänd ner timjanbladen. Fräs ytterligare någon minut.
  3. Häll upp Cirio Pelati i en skål och mosa tomaterna lite med en gaffel. Salta.
  4. Bred ut tomatsåsen på pizzadegen och toppa med svampen, tryffelsalami och mozzarella. Pensla kanten med olja och dra försiktigt över pizzan på den varma pizzastenen eller plåten och grädda i ugnen i ca 10 minuter eller tills pizzan har fått fin färg.
  5. Toppa med rucola och tunt hyvlad Quattrocento.
TIPS!
Fler tips från Cirio!
Cirio Enkel och krämig italiensk kycklinggryta

Fler tips från Cirio!

Laga en klassisk Lasagna Al Ragù eller varför inte en krämig Gnocchi alla Sorrentina?

Läs mer