Pizza med salsiccia och karamelliserad rödlök

POPULÄRT
Pizza med salsiccia och karamelliserad rödlök
Foto: TV4
Moa Munk SMK 2019
Moa Munk SMK 2019

Pizza med salsiccia och karamelliserad rödlök

Av: Moa Munk

Från: Efter stängning

24 ingredienser

60 m

Hemgjord pizza bianca toppad med karamelliserad rödlök, fetaost, salsiccia och pinjenötter. Serveras med en fräsch pizzasallad på rödkål, rödlök och granatäpple.

Ingredienser

portioner

Pizza

  • 2 pizzadegar
  • 2,5 dl crème fraîche
  • 2 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 msk citron, saft
  • 1-2 tsk salt
  • 1 rödlök
  • 2 msk smör
  • 60 g fetaost
  • 200 g salsicciakorv
  • 30 g pinjenötter
  • basilika

Pizzasallad

  • 100 g rödkål
  • 1 rödlök
  • 0,5 granatäpple
  • 30 g pinjenötter

dressing

  • 0,5 dl matolja
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 2 msk honung

Gör så här

Pizza

  1. Blanda crème fraiche med kryddor och citronsaft i en skål. Kavla ut pizzadegen tunt på ett mjölat bakbord och stryk på ett lager med crème fraiche-röran.
  2. Hetta upp en panna med smör. Strimla rödlöken och tillsätt i pannan. Stek löken tills att den är mjuk och karamelliserad.
  3. Ta bort skinnet på salsiccian och bryt ner korven i bitar. Tillsätt den karamelliserade löken ovanpå pizzan, därefter korven och smulad fetaost.
  4. Grädda i ugnen i ca 7 minuter på 250 grader. Ett tips är att använda en baksten för en krispig botten.
  5. Toppa pizzan med pinjenötter och basilikablad efter gräddning.

Pizzasallad

  1. Strimla rödkålen fint och lägg i en stor skål med kallt vatten. Skala och skiva rödlöken i 1 cm breda skivor och fördela löken så du får flera rundlar. Fyll en kastrull med vatten och koka upp löken i ca 30 sekunder, låt sedan rinna av.
  2. Kärna ur kärnorna ur granatäpplet och lägg i en skål. Hetta upp en torr panna och rosta pinjenötterna tills de är gyllenbruna.

Dressing

  1. Blanda upp allt till dressingen i en stor skål. Ta upp rödkålen och låt den rinna av på hushållspapper, tillsätt sedan rödlöken och granatäpplekärnorna. Rör om. Toppa med pinjenötter.