Pizza med jordärtskocka och västerbottensost

Mutti Pizza med jordärtskocka och västerbottensost
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Pizza med jordärtskocka och västerbottensost

14 ingredienser

3 h

Krispig och god pizza med jordärtskockor, lök, Västerbottensost och rucola.

Ingredienser

portioner pizzor

Pizzadeg

  • 12 g jäst
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 300 g dinkelmjöl
  • salt

Topping

  • olivolja
  • ca 2 dl passerade tomater
  • 6-8 jordärtskockor, tunt skivade
  • smör, till stekning
  • salt
  • 1 rödlök
  • 150 g Västerbottensost, riven
  • 70 g rucolasallad
  • svartpeppar

Gör så här

Pizzadeg

  1. Lös upp jästen i ljummet vatten.
  2. Tillsätt mjöl, olja och en nypa salt och arbeta ihop till en slät och elastisk deg. Låt degen jäsa i minst 2 timmar.

Topping

  1. Skiva under tiden jordärtskockorna tunt, gärna på mandolin och stek i lite smör tills de börjar mjuka. Salta.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen tunt och lägg den på plåt med bakplåtspapper.
  3. Olja in degen och bred på Mutti Passata.
  4. Skiva rödlöken tunt och lägg på pizzan tillsammans med jordärtskockan. Strö över osten och grädda pizzan i ca 20-30 minuter.
  5. Toppa pizzan med rucola och dra över lite svartpeppar innan servering.