Pizza med jordärtskocka och västerbottensost

Mutti Pizza med jordärtskocka och västerbottensost
Foto: Köket.se

Pizza med jordärtskocka och västerbottensost

14 ingredienser

3 h

Krispig och god pizza med jordärtskockor, lök, Västerbottensost och rucola. Till en tunn och krispig pizza som denna ska du välja en ganska koncentrerad tomatsås - Mutti Passata passar perfekt!

läs mer
Mutti Passata produkt 2022

Mutti Passata

Söt och sammetslen Passata. Rätter lagade med Muttis passerade tomater faller hela familjen i smaken!

Läs mer

läs mer
Matspar promoruta NY

Annons från Matspar

På matspar.se kan du prisjämföra receptets totalpris och enkelt klicka hem samtliga ingredienser.

Läs mer

Ingredienser

portioner pizzor

Pizzadeg

  • 12 g jäst
  • 1,5 dl vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 300 g dinkelmjöl
  • salt

Topping

  • olivolja
  • ca 2 dl Mutti Passata
  • 6-8 jordärtskockor, tunt skivade
  • smör, till stekning
  • salt
  • 1 rödlök
  • 150 g Västerbottensost, riven
  • 70 g rucolasallad
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Pizzadeg
    Lös upp jästen i ljummet vatten.
  2. Tillsätt mjöl, olja och en nypa salt och arbeta ihop till en slät och elastisk deg. Låt degen jäsa i minst 2 timmar.
  3. Topping
    Skiva under tiden jordärtskockorna tunt, gärna på mandolin och stek i lite smör tills de börjar mjuka. Salta.
  4. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen tunt och lägg den på plåt med bakplåtspapper.
  5. Olja in degen och bred på Mutti Passata.
  6. Skiva rödlöken tunt och lägg på pizzan tillsammans med jordärtskockan. Strö över osten och grädda pizzan i ca 20-30 minuter.
  7. Toppa pizzan med rucola och dra över lite svartpeppar innan servering.
TIPS!
läs mer
Mutti Snabb och krämig tomatsoppa med pasta

Fler tips från Mutti!

Här hittar du fler tips och goda tomatrecept från Mutti!

Läs mer