• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Pizza bianco med tryffelsalami och höstsvamp

Pizza bianco med tryffelsalami och höstsvamp
Foto: köket.se

Pizza bianco med tryffelsalami och höstsvamp

5 steg att laga

11 ingredienser

30 m

Lyxig och lättlagad pizza bianco toppad med höstsvamp, buffelmozzarella, tryffelsalami, parmesan och rucola. Svårslagen höstmiddag framför brasan!

Haga petter tryffelsalami produkt

Haga-Petters Tryffelsalami - en svensk tryffelsalami med äkta tryffel i som tillverkas i Göteborg.

Ingredienser

portioner2 pizzor
  • 200 g höstsvamp
  • smör, till stekning
  • 2 pizzadegar
  • 1 dl crème fraîche
  • 0,5 rödlök, skivad
  • 1 förp Haga Petter tryffelsalami
  • 2 buffelmozzarella
  • 30 g parmesanost
  • 30 g rucolasallad
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smörstek höstsvampen i en stekpanna tills den vattnats ur och fått lite yta.
  3. Lägg två pizzabottnar på plåtar med bakplåtspapper och bre ut ett tunt lager crème fraiche.
  4. Toppa pizzorna med skivad rödlök, den stekta svampen, tryffelsalami och smulad mozzarella. Grädda pizzorna i ugnen tills de fått fin färg, ca 10 minuter.
  5. Avsluta med att hyvla över lite parmesan, toppa med rucola, lite flingsalt och nymalen svartpeppar.