I samarbete med Jakobsdal

Pizza bianco med tryffelsalami och höstsvamp

0 röster
30 m
2 pizzor
Pizza bianco med tryffelsalami och höstsvamp
Foto: köket.se

Haga-Petters Tryffelsalami - en svensk tryffelsalami med äkta tryffel i som tillverkas i Göteborg.

Haga petter tryffelsalami produkt

Lyxig och lättlagad pizza bianco toppad med höstsvamp, buffelmozzarella, tryffelsalami, parmesan och rucola. Svårslagen höstmiddag framför brasan!

Visa mer
30 m
2 pizzor

Du behöver

  • 200 g höstsvamp
  • smör, till stekning
  • 2 pizzadegar
  • 1 dl crème fraiche
  • 0,5 rödlök, skivad
  • 1 förp Haga Petter tryffelsalami
  • 2 buffelmozzarella
  • 30 g parmesanost
  • 30 g rucolasallad
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smörstek höstsvampen i en stekpanna tills den vattnats ur och fått lite yta.
  3. Lägg två pizzabottnar på plåtar med bakplåtspapper och bre ut ett tunt lager crème fraiche.
  4. Toppa pizzorna med skivad rödlök, den stekta svampen, tryffelsalami och smulad mozzarella. Grädda pizzorna i ugnen tills de fått fin färg, ca 10 minuter.
  5. Avsluta med att hyvla över lite parmesan, toppa med rucola, lite flingsalt och nymalen svartpeppar.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...