Pizza bianco med prästostcrème och grönkålspesto

Pizza bianco med prästostcrème och grönkålspesto

9 ingredienser

40 min

Potatis, prästost och örtpesto på pizza är en ljuvlig kombination. Bjud på pizzan i små munsbitar till en drink eller tillsammans med en god sallad som varmrätt.

Svegro Örtpesto Grönkål

Örtpesto Grönkål

I det här receptet använder vi Örtpesto Grönkål. God - som om du gjort den själv!

Ingredienser

portioner
  • 1 förp pizzadeg
  • 100 g lagrad prästost, riven
  • 1,5 dl crème fraîche
  • 1 msk färsk timjan, hackad
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 150 g potatis Amandine [2-3st]
  • 1 rödlök, liten
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk Svegro Örtpesto Grönkål

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rulla eller kavla ut pizzadegen på en bakpappersklädd plåt.
  3. Mixa eller mosa ihop ost, crème fraiche, timjan och svartpeppar och bred ut smeten över pizzadegen.
  4. Tvätta potatisen, torka den och skiva den tunt, gärna med mandolin. Lägg ut skivorna i ett enkelt lager på pizzan (att de överlappar varandra lite gör inget).
  5. Skala och skiva rödlöken och lägg ut skivorna över pizzan. Ringla över olivolja och strö över lite salt och peppar.
  6. Grädda i 15–20 minuter eller tills degen och osten fått fin färg. Klicka över peston och servera.