Pizza bianco med portabello, mozzarella och rödlök

52 röster
30 m
2 pizzor

Pizza med crème fraiche, skivad portabellosvamp, mozzarella, citron och rödlök. Pizzadegen på bakpulver är klar att bakas ut på en gång.

Visa mer
30 m
2 pizzor

Du behöver

Pizzadeg

  • 4 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 1,5 dl kallt vatten

Pizza 1

  • 2 dl crème fraiche
  • 4 portabellosvampar, tunt skivade
  • 2 rödlök, tunt skivad
  • 500 g mozzarella, urkramad och riven i bitar
  • 100 g rucola
  • 2 citroner, juicen
  • olivolja

Gör så här

  1. Pizzadeg
    Blanda alla torra ingredienser, tillsätt vatten och olja. Knåda till en jämn deg. Tips! Försök att sträcka och vika degen medan du knådar, på så vis sträcks glutenproteinet och botten blir mycket krispigare.
  2. Sätt ugnen på 250 grader, ha kvar ugnsplåten i ugnen, så att den blir varm.
  3. Kavla ut degarna på mjölat bakplåtspapper.
  4. Topping
    Vispa crème fraichen så att den blir lite lätt rinnig, bre sedan ut den på pizzadegen. Strö över rödlöken, mozzarellan och portabellosvampen.
  5. Ta ut den varma plåten ur ugnen och dra bakplåtspappret med pizzan på plåten, grädda i ugn ca 8-10 min. Toppa sedan med rucola, lite citronjuice och olivolja.
26 februari 2016

Laddar fler recept