Pizza bianco med portabello, mozzarella och rödlök
Pizza bianco med portabello, mozzarella och rödlök
12 ingredienser
30 m
Pizza med crème fraiche, skivad portabellosvamp, mozzarella, citron och rödlök. Pizzadegen på bakpulver är klar att bakas ut på en gång.
Se Filip Poon laga receptet

Ingredienser
Pizzadeg
- 4 dl vetemjöl
- 2,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 3 msk olivolja
- 1,5 dl vatten, kallt
Pizza 1
- 2 dl crème fraîche
- 4 portabellosvampar, tunt skivade
- 2 rödlökar, tunt skivad
- 500 g mozzarella, urkramad och riven i bitar
- 100 g rucolasallad
- 2 citroner, juicen
- olivolja
Gör så här
Pizzadeg
- Blanda alla torra ingredienser, tillsätt vatten och olja. Knåda till en jämn deg. Tips! Försök att sträcka och vika degen medan du knådar, på så vis sträcks glutenproteinet och botten blir mycket krispigare.
- Sätt ugnen på 250 grader, ha kvar ugnsplåten i ugnen, så att den blir varm.
- Kavla ut degarna på mjölat bakplåtspapper.
Topping
- Vispa crème fraichen så att den blir lite lätt rinnig, bre sedan ut den på pizzadegen. Strö över rödlöken, mozzarellan och portabellosvampen.
- Ta ut den varma plåten ur ugnen och dra bakplåtspappret med pizzan på plåten, grädda i ugn ca 8-10 min. Toppa sedan med rucola, lite citronjuice och olivolja.