Pinsa med sparris och burrata

NYHET
Pinsa med sparris och burrata
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Pinsa med sparris och burrata

17 ingredienser

30 min

Extra lättlagat och riktigt gott blir det med färdig pinsa som du toppar med mozzarella, grön sparris och portabello. Efter gräddning läggs krämig burrata på tillsammans med finrivet citronskal och honung. Bjud den frasiga pinsan med en fräsch grönsallad som en enkel middag eller varför inte skära i bittar och bjuda på brunchen.

Ingredienser

portioner

Pinsa

  • 2 pinsabröd
  • 2 mozzarellaostar
  • 1 portabellosvamp, tunt skivad
  • 300 g grön sparris
  • 0,5 rödlök, tunt skivad
  • 2 burrata
  • 1 citron, finrivet skal
  • 2 msk honung
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Sallad till servering

  • 4-5 gröna sparrisar, finhackade
  • 40 g babyspenat (eller rucola)
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader varmluft.
  2. Lägg den förbakade pinsan på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Dela mozzarellan i mindre bitar och fördela på pinsbröden.
  4. Hyvla sparrisen med en potatisskalare. Den delen som inte går att hyvla, hacka den mycket fint till salladen.
  5. Lägg den tunt hyvlade sparrisen på pinsan tillsammans med tunt skivad portabello och rödlök.
  6. Ringla över lite olivolja och strö på salt och peppar.
  7. Grädda i ugnen i ca 8-10 minuter, eller tills pinsan är gyllene och krispig.
  8. Under tiden, blanda den hackade sparrisen med bladgrönt, citronsaft, olivolja, salt och peppar i en skål.
  9. Ta ut pinsan ur ugnen och bryt över burratan i stora bitar. Strö över rivet citronskal och ringla lite extra
  10. olivolja samt honung på toppen. Servera direkt tillsammans med den fräscha salladen.