Pinsa med salamino peperoni

Zeta Pinsa med salamino peperoni
Foto: Zeta

Pinsa med salamino peperoni

5 ingredienser

15 min

Enkelt, snabbt och farligt gott! Såhär lätt svaänger du ihop en mustig och smakrik pinsa - som lunch, förrätt, uppskuren till snittar eller som fredagsmiddag!

Zeta Pinsa
Zeta Pinsa

Zeta Pinsa

Pinsa är ett bröd med fyllig och mustig karaktär, som närmast kan kallas för en blandning av foccacia och pizza.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Zeta Pinsa
  • 3 msk Zeta Pastasås Classico
  • 0,5 dl Zeta Parmigiano Reggiano grovriven
  • 1 förp Zeta Mozzarella
  • 1 förp Zeta Salamino Peperoni

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Ställ gärna in en pizzasten eller en plåt, det ger en krispigare botten.
  2. Skär mozzarella i mindre bitar och låt dem ligga mellan hushållspapper i några minuter så att överflödig vätska försvinner från osten.
  3. Bred tomatsås på pinsan, strössla över riven parmesan och lägg på bitar av mozzarella och Salamino Peperoni.
  4. Grädda i cirka 7 minuter eller tills mozzarellan smält och brödet fått fin färg. Servera med färska blad av basilika.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Pinsa med grönkål och burrata

Fler tips från Zeta!

Goda pastarätter och härliga pizzor!

Läs mer