Pimento de padròn

Pimento de padròn
Foto: Pelle Bergström

”2000-talets salta pinnar”. Getostfyllda pimento de padròn är Mini Andéns, i samarbete med kocken Jonas Svensson, bidrag till Modekokboken där svenska modepersonligheter bjussar på sina paradrätter och favoritrecept.

Sugen på fler recept? Här kan du köpa Modekokboken av April E Wickström.

6 september 2015
15 m

Du behöver

  • 20 pimento de padròn
  • 200 g getost
  • 1,5 dl grädde
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 msk matolja

Gör så här

  1. Värm grädde i en kastrull och ställ sedan åt sidan.
  2. Smula ner getosten i en mixerkanna, slå på den varma grädden och mixa slätt. Smaka av getosten med salt.
  3. Stek pimento de padron i lite olja i ca 2min och lägg sedan åt sidan.
  4. Skär ett snitt i botten på pimento de padron och fyll med getosten. Värm i ugn före servering och avsluta med lite flingsalt och chiliflakes.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept