Pilgrimsmusslor med sesam, yuzu och tomatsalsa
Pilgrimsmusslor med sesam, yuzu och tomatsalsa
12 ingredienser
30 m
Pilgrimsmusslor med en smakrik tomat- och paprika salsa är riktigt gott och passar perfekt till helgens middag!
Ingredienser
- 4 pilgrimsmusslor
- 2 tomater (ekologiskt)
- 1 röd paprika
- 1 klyfta vitlök
- 2 schalottenlökar
- 3 msk yuzu juice (går bra med lime också)
- 2 tsk sesamolja
- 3-4 tsk sherryvinäger
- 1 avokado
- olja
Garnering
- rostade sesamfrön
- krasse
Gör så här
- Börja med att öppna pilgrimsmusslorna.
- Kryssa tomaterna och lägg i kokande vatten i ca 30 sekunder. Kyl sedan ner dem och skala dem.
- Rulla paprika i lite olja och rosta sedan i ugnen på 220 grader ca 7-8 minuter. Ta ut paprikan, kyl ner och skala.
- Tärna tomat och paprika i små bitar och blanda med finhackad vitlök, scharlottenlök, yuzu, sesamolja och sherryvinäger.
- Skiva pilgrimsmusslorna, ca 3 skivor på varje mussla.
- Dela avokado i bitar.
- Lägg skivorna med musslor i botten på tallriken (eller i skalet från musslan) toppa med salsan, avokado, sesamfrö, krasse.