Pilgrimsmusslor med sesam, yuzu och tomatsalsa

3 röster
30 m
4
Pilgrimsmusslor med sesam, yuzu och tomatsalsa_02
Foto: Tv4

Pilgrimsmusslor med en smakrik tomat- och paprika salsa är riktigt gott och passar perfekt till helgens middag!

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 pilgrimsmusslor
  • 2 tomat, eko
  • 1 röd paprika
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 scharlottenlök
  • 3 msk yuzu juice (går bra med lime också)
  • 2 tsk sesamolja
  • 3-4 tsk sherryvinäger
  • 1 avokado
  • olja

Garnering

  • rostade sesamfrö
  • krasse
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Börja med att öppna pilgrimsmusslorna.
  2. Kryssa tomaterna och lägg i kokande vatten i ca 30 sekunder. Kyl sedan ner dem och skala dem.
  3. Rulla paprika i lite olja och rosta sedan i ugnen på 220 grader ca 7-8 minuter. Ta ut paprikan, kyl ner och skala.
  4. Tärna tomat och paprika i små bitar och blanda med finhackad vitlök, scharlottenlök, yuzu, sesamolja och sherryvinäger.
  5. Skiva pilgrimsmusslorna, ca 3 skivor på varje mussla.
  6. Dela avokado i bitar.
  7. Lägg skivorna med musslor i botten på tallriken (eller i skalet från musslan) toppa med salsan, avokado, sesamfrö, krasse.
27 april 2019

Laddar fler recept...