Pilgrimsmussla med picklad pumpa

Pilgrimsmussla med picklad pumpa
Foto: TV4
Adam Thulin
Anja Allvin
Adam Thulin
Anja Allvin

Pilgrimsmussla med picklad pumpa

Av: Adam Thulin, Ida Ödmark, Anja Allvin, Helena Ekman

Från: Sveriges mästerkock

10 ingredienser

Rå pilgrimsmussla serverad i salladsblad toppad med sojamajo, picklad pumpa och forellrom.

Ingredienser

portioner
  • 10 pilgrimsmusslor
  • 1 klyfta butternutpumpa
  • 1 dl vinäger
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 3 cm färsk ingefära
  • 0,5 dl forellrom
  • 0,5 dl majonnäs
  • 1 msk japansk soja
  • 10 salladsblad, små (t ex hjärtsallad eller romansallad)

Gör så här

  1. Ta bort de sega muskelfästen från musslorna. Skär varje mussla i tre skivor.
  2. Skala pumpan och gör 10 pumparemsor med potatisskalare.
  3. Koka upp vatten, socker, vinäger och ingefära och lägg i pumparemsorna. Dra av värmen. Låt stå minst 15 minuter.
  4. Blanda majonnäs och soja.
  5. Ta fram salladsbladen. Lägg 3 bitar mussla på varje blad
  6. Spritsa på små klickar av sojamajonnäsen.
  7. Lägg på picklad pumpa och en tesked forellrom.