• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Picklade rädisor

Paul Svensson profilbild
Paul Svensson profilbild

Picklade rädisor

3 steg att laga

3 ingredienser

20 m

Picklade rädisor är både enkelt och gott att göra själv hemma. Ta vara på skörden nu så kan du njuta av dem senare i höst också.

Ingredienser

portioner1 kg
  • 1 kg rädisa
  • salt
  • 1 l Inläggningslag, kall 1-2-3 lag

Gör så här

  1. Skölj rädisorna och ta bort eventuell blast (den kan du använda i till exempel en sallad).
  2. Koka upp lättsaltat vatten. Doppa ner rädisorna i det kokande vattnet och håll dem där i cirka 10 sekunder. Lägg dem sedan i den kalla lagen och häll över i en glasburk med lock.
  3. Rädisorna kan ätas direkt men blir godare ju längre de får stå. Förvara i kylen så håller de i många månader.