Picklade äpplen

koket.se
Picklat äpple

Picklade äpplen

Av: Martin Wall

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

2 dygn

Har du testat att pickla äpplen? Det blir riktigt gott att servera tillsammans med hårt bröd och ost.

Se Martin Wall laga receptet

logo

Ingredienser

portioner Sats
  • 10 äpplen ingrid marie
  • 200 ml äppelcider
  • 200 ml äppelmust
  • 35 ml pektinaser
  • 150 ml vatten
  • 10 knäckebröd
  • 100 g stora blå

Gör så här

  1. Picka äpplena ordentligt, då blir det lättare för musten och cidern att tränga in.
  2. Blanda cider och must och ”vacca” 4 gånger.
  3. Spara i kylen i 24 timmar.
  4. Blanda pektinaser och vatten och tillsätt till äpplena.
  5. Förvara i kylen i ytterligare 24 timmar.
  6. Öppna påsen försiktigt och servera äpplena med stora blå och fröknäcke.

Dryckestips! Discover Aeble Doux, Andersen Winery, Danmark