Picklade äpplen


Picklade äpplen
7 ingredienser
2 dygn
Har du testat att pickla äpplen? Det blir riktigt gott att servera tillsammans med hårt bröd och ost.
Se Martin Wall laga receptet

Ingredienser
- 10 äpplen ingrid marie
- 200 ml äppelcider
- 200 ml äppelmust
- 35 ml pektinaser
- 150 ml vatten
- 10 knäckebröd
- 100 g stora blå
Gör så här
- Picka äpplena ordentligt, då blir det lättare för musten och cidern att tränga in.
- Blanda cider och must och ”vacca” 4 gånger.
- Spara i kylen i 24 timmar.
- Blanda pektinaser och vatten och tillsätt till äpplena.
- Förvara i kylen i ytterligare 24 timmar.
- Öppna påsen försiktigt och servera äpplena med stora blå och fröknäcke.
Dryckestips! Discover Aeble Doux, Andersen Winery, Danmark