Picklad sparris med dillfrö, honung och vitvinsvinäger

Picklad sparris med dillfrö, honung och vitvinsvinäger
Foto: Tv4
Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018
Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018

Picklad sparris med dillfrö, honung och vitvinsvinäger

4

2 steg att laga

9 ingredienser

10 m

Här beskriver Norbert hur han picklar sparris i en lag med dillfrö, honung och vitvinsvinäger.  Servera gärna inlindad i rökt och salt kött som på bilden.

Ingredienser

portioner1 sats

Picklad sparris

  • vit sparris, ansad

Lag till sparrisen

  • 5 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl vatten
  • 250 g honung
  • 2 msk dillfrö
  • 1 tsk senapsfrö
  • 2 röda chilifrukter

Servering

  • rökt kött
  • rökt fisk

Gör så här

  1. Picklad sparris
    Koka ihop alla ingredienser till lagen, lägg i den ansade sparrisen i den varma lagen och låt koka några minuter, låt sparrisen kallna i lagen.
  2. Servering
    Servera sparrisen med något rökt och salt kött eller fisk
TIPS!
läs mer
Marockansk morotssallad med örter, pistage och hummus

Skapa en sundare vardag!

Nystarta året med goda och hälsosamma recept

Läs mer