• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Picklad sparris med dillfrö, honung och vitvinsvinäger

Picklad sparris med dillfrö, honung och vitvinsvinäger
Foto: Tv4
Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018
Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018

Picklad sparris med dillfrö, honung och vitvinsvinäger

2 steg att laga

9 ingredienser

10 m

Här beskriver Norbert hur han picklar sparris i en lag med dillfrö, honung och vitvinsvinäger.  Servera gärna inlindad i rökt och salt kött som på bilden.

Ingredienser

portioner1 sats

Picklad sparris

  • vit sparris, ansad

Lag till sparrisen

  • 5 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl vatten
  • 250 g honung
  • 2 msk dillfrö
  • 1 tsk senapsfrö
  • 2 röda chilifrukter

Servering

  • rökt kött
  • rökt fisk

Gör så här

  1. Picklad sparris
    Koka ihop alla ingredienser till lagen, lägg i den ansade sparrisen i den varma lagen och låt koka några minuter, låt sparrisen kallna i lagen.
  2. Servering
    Servera sparrisen med något rökt och salt kött eller fisk