Picklad shiitakesvamp

0 röster
15 m + 1 natt i kylen
4-6
Picklad shiitakesvamp
Foto: Henning Kvick

Receptet är ur boken Meat cravings av Henning Kvick, Norstedts.

Meat cravings_bokomslag_02

Picklad shiitakesvamp är enkelt att göra och blir snabbt ett favorittillbehör till middagen. Har du bråttom så räcker det att pickla dem en till två timmar i kylen, men det blir bäst om du gör det dagen innan.

Visa mer
15 m + 1 natt i kylen
4-6

Du behöver

  • 300 g shiitakesvamp

Lag

  • 1 dl risvinäger
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 dl soja (japansk)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Ta bort stammen på svampen och skiva hatten. Hittar du minishiitake kan du använda hela svampar. Lägg sedan svampen i en steriliserad glasburk.
  2. Koka upp risvinäger, socker, vatten och soja till lagen. Koka tills sockret har lösts upp.
  3. Ställ åt sidan och låt svalna något.
  4. Häll lagen över svampen, stäng locket och låt stå i kylen över natten.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...