Picklad shiitakesvamp

Picklad shiitakesvamp
Foto: Henning Kvick

Picklad shiitakesvamp

Av: Philip Hofbauer, Henning Kvick

Från: Nyhetsmorgon

5 ingredienser

15 m + 1 natt i kylen

Picklad shiitakesvamp är enkelt att göra och blir snabbt ett favorittillbehör till middagen. Har du bråttom så räcker det att pickla dem en till två timmar i kylen, men det blir bäst om du gör det dagen innan.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 300 g shiitakesvamp

Lag

  • 1 dl risvinäger
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 dl soja (japansk)

Gör så här

  1. Ta bort stammen på svampen och skiva hatten. Hittar du minishiitake kan du använda hela svampar. Lägg sedan svampen i en steriliserad glasburk.
  2. Koka upp risvinäger, socker, vatten och soja till lagen. Koka tills sockret har lösts upp.
  3. Ställ åt sidan och låt svalna något.
  4. Häll lagen över svampen, stäng locket och låt stå i kylen över natten.