Picklad shiitakesvamp

Picklad shiitakesvamp
Foto: Henning Kvick

Picklad shiitakesvamp

0

5 ingredienser

15 m + 1 natt i kylen

Picklad shiitakesvamp är enkelt att göra och blir snabbt ett favorittillbehör till middagen. Har du bråttom så räcker det att pickla dem en till två timmar i kylen, men det blir bäst om du gör det dagen innan.

Meat cravings_bokomslag_02

Boktips

Receptet är ur boken "Meat cravings" av Henning Kvick, Norstedts.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 300 g shiitakesvamp

Lag

  • 1 dl risvinäger
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 1 dl soja (japansk)

Gör så här

  1. Ta bort stammen på svampen och skiva hatten. Hittar du minishiitake kan du använda hela svampar. Lägg sedan svampen i en steriliserad glasburk.
  2. Koka upp risvinäger, socker, vatten och soja till lagen. Koka tills sockret har lösts upp.
  3. Ställ åt sidan och låt svalna något.
  4. Häll lagen över svampen, stäng locket och låt stå i kylen över natten.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Klassisk högrevsburgare à la Brooklyn

7 grymma tillbehör till burgaren

Från tryffelmajonnäs till krämig coleslaw

Läs mer