• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Picklad blomkål och rättika

Picklad blomkål och rättika
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Picklad blomkål och rättika

7 steg att laga

7 ingredienser

20 m + 5 dagar

Phool gobi aur mooli ka achaar är en indisk rätt som består av picklad blomkål och rättika. Perfekt som tillbehör till middagen.

Ingredienser

portioner1 sats
  • 225 g blomkål
  • 225 g rättika
  • 4 msk svarta senapsfrön
  • 120 g senapsolja
  • 2 tsk salt
  • 0,5 tsk malen gurkmeja
  • 1 tsk cayennepeppar

Gör så här

  1. Plocka blomkålen i små buketter.
  2. Skär rättikan i lika stora bitar.
  3. Mal eller mortla senapsfröna grovt.
  4. Hetta upp senapsoljan i en liten panna tills den börjar ryka, ta bort från värmen. Obs, den är väldigt het nu så ta det försiktigt. Låt svalna.
  5. Lägg blomkålen och rättikan i en skål och blanda med kryddorna och oljan.
  6. Lägg över blandningen i en väl rengjord glasburk med lock.
  7. Ställ burken i ett soligt fönster i fem dagar, skaka runt tre gånger per dag. Ställ sedan i kylen.