Piadina med svamp och basilikakräm
Piadina med svamp och basilikakräm
19 ingredienser
40 min
Piadinabröd fylls med svamp och mozzarella och bjuds med en krämig basilikadipp. Perfekt som snabb middag eller lunch för hela familjen! Piadina är ett slags italienskt tunnbröd gjort på olivolja och hittas i kyldisken.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 1 förp piadina
- 350 g skogschampinjoner
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 dl persilja, finhackad
- 2-3 msk olivolja
- 200 g riven mozzarella
- 20 g rucolasallad
- salt
- svartpeppar, nymalen
Basilikakräm
- 2 dl mascarpone
- 1 kruka basilika
- 1 klyfta vitlök
- salt
- svartpeppar, nymalen
Sallad
- 6 tomater
- 0,5 rödlök
- 65 g babyspenat
- olivolja
- salt
Gör så här
- Ansa och skär svampen i grova bitar.
- Stek den i en torr stekpanna till vätskan dunstat. Tillsätt olja, riven vitlök och finhackad persilja. Salta och peppra.
- Mixa ihop alla ingredienser till basilikakrämen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Ställ svalt fram till servering.
- Skär tomaterna till salladen i klyftor. Skala och strimla rödlöken. Blanda ihop tomat, lök och spenat. Ringla över olivolja och salta precis före servering.
- Lägg svamp, riven mozzarella och rucola på halva sidan av piadinabrödet. Vik över och stek i olivolja i en stekpanna på båda sidorna tills osten smält och brödet fått fin färg.
- .
- Skär alla piadinas på hälften och servera med basilikakrämen och salladen.