Piadina med pesto, mozzarella och örter

Zeta Piadina med pesto, mozzarella och örter
Foto: Zeta

Piadina med pesto, mozzarella och örter

6 ingredienser

15 min

Snabbmat när den är som bäst! Piadina fylld med mozzarella, pesto piccante och örter.

Zeta Piadina
Piadina Zeta produktbild

Zeta Piadina

Piadina - snabbmat på italienskt vis som passar till lunch, mellanmål eller middag.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 förp Zeta Piadina Romagnola IGP alla Riminese
  • 1 burk Zeta Pesto Piccante
  • 250 g Zeta Mozzarella (2 förp)
  • 85 g Parmigiano Reggiano grovriven (1 förp)
  • 1 kruka färsk basilika
  • Zeta extra jungfruolivolja classico, till stekning

Gör så här

  1. Klipp eller skär en skåra till mitten av brödet.
  2. Bred Pesto Piccante på en fjärdedel av piadinan.
  3. Dela mozzarellan i mindre delar. Lägg bitar av mozzarella på nästa fjärdedel.
  4. Lägg riven Parmigiano reggiano på nästa fjärdedel.
  5. Avsluta med att täcka sista fjärdedelen med basilikablad.
  6. Vik sedan ihop brödet i en trekantsvikning.
  7. Lägg piadinan i en stekpanna med lite olivolja. Stek på medelvärme tills osten smält och brödet fått färg. Stek på båda sidor.
TIPS!
Gratis matlagningskurs online!
Isabellas-kurs-sammanfattning

Gratis matlagningskurs online!

Gå vår kurs med Isabella Morrone - Isabellas Italienska kök.

Läs mer