Piadina med pesto, mozzarella och örter

Zeta Piadina med pesto, mozzarella och örter
Foto: Zeta

Piadina med pesto, mozzarella och örter

6 ingredienser

15 min

Snabbmat när den är som bäst! Piadina fylld med mozzarella, pesto piccante och örter.

Zeta italiensk mozzarella
Zeta italiensk mozzarella 2022

Zeta italiensk mozzarella

Mild smak med viss syrlighet - perfekt till sallad, pasta, gratänger och lyxiga smörgåsar.

Läs mer

Så bakar du piadina!
Zeta Piadina – italienska tunnbröd

Så bakar du piadina!

Här hittar du ett gott och enkelt recept på piadina.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 piadina
  • 1 burk Zeta Pesto Piccante
  • 250 g Zeta Mozzarella (2 förp)
  • 85 g Parmigiano Reggiano grovriven (1 förp)
  • 1 kruka färsk basilika
  • Zeta extra jungfruolivolja classico, till stekning

Gör så här

  1. Klipp eller skär en skåra till mitten av brödet.
  2. Bred Pesto Piccante på en fjärdedel av piadinan.
  3. Dela mozzarellan i mindre delar. Lägg bitar av mozzarella på nästa fjärdedel.
  4. Lägg riven Parmigiano reggiano på nästa fjärdedel.
  5. Avsluta med att täcka sista fjärdedelen med basilikablad.
  6. Vik sedan ihop brödet i en trekantsvikning.
  7. Lägg piadinan i en stekpanna med lite olivolja. Stek på medelvärme tills osten smält och brödet fått färg. Stek på båda sidor.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Krispig pizza med tomatsås, mozzarella och prosciutto crudo

Fler tips från Zeta!

Här hittar du fler tips och goda recept på medelhavsmat

Läs mer