Piadina med mozzarella och prosciutto cotto på grillen

Piadina med mozzarella och prosciutto cotto på grillen
Foto: Zeta

Piadina med mozzarella och prosciutto cotto på grillen

6 ingredienser

15 m

Utemat på italienska! Piadina är en italiensk varm macka som passar perfekt att ta med på utflykten. Antingen tar du med ingredienser och monterar mackan på plats eller så gör du klart allt i förväg och bara grillar klart när magen börjar kurra.

Zeta Piadina
Piadina Zeta produktbild

Zeta Piadina

Piadina - snabbmat på italienskt vis som passar till lunch, mellanmål eller middag.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 0,5 förp Zeta Pesto Piccante
  • 1 förp Zeta Piadina Romagnola IGP alla Riminese
  • 1 förp Zeta Prosciutto Cotto
  • 1 förp babyspenat [65 g]
  • 2 förp Zeta Mozzarella
  • Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Ekologisk

Gör så här

  1. Tänd grillen och låt den bli lagom varm.
  2. Stryk ett generöst lager med pesto piccante på brödet.
  3. Täck med prosciutto cotto, spenat och skuren mozzarella på ena halvan.
  4. Vik den andra halvan över.
  5. Grilla på båda sidor tills mozzarellan smält och brödet fått fin färg.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Zeta Risotto med fyra ostar, räkor och gurka

Fler tips från Zeta!

Goda pastarätter och härliga pizzor!

Läs mer