Pho - vietnamesisk nudelsoppa

POPULÄRT
Khao soi - thaisoppa med friterade nudlar
Foto: Tv4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Pho - vietnamesisk nudelsoppa

14 ingredienser

2 h

Hemkokt buljong är inte svårt att göra själv och är perfekt som bas i en god soppa. Med kyckling, färska örter och nudlar blir den här nudelsoppan både smakrik och matig.

Ingredienser

portioner

Kycklingbuljong

  • 1 kyckling, hel
  • 3 l vatten

Soppan

  • 4 port kyckling, kokt (antingen från buljongen eller koka bröst eller lår i buljong)
  • 1,5 l kycklingbuljong
  • salt
  • 4 port risnudlar (antingen färska eller torkade)
  • 4 stjärnanis
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 knippe mynta
  • 1 knippe thaibasilika
  • 1 silverlök
  • 2 dl böngroddar
  • 1,5 dl hoisinsås
  • 2 msk sriracha

Gör så här

Kycklingbuljong

  1. Lägg kyckling och vatten i en stor kastrull.
  2. Koka upp och låt sjuda ca 2 timmar.
  3. Sila av och plocka kycklingen - använd köttet till tex en soppa eller gryta.
  4. Buljongen kan frysas in eller användas direkt. Salta upp den vid tillagning.

Soppan

  1. Koka upp buljongen, lägg ned kycklingen och salta.
  2. Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  3. Servera kycklingbuljongen toppad med örterna, tunt strimlad lök, böngroddar, hoisinsås och sriracha.