Pho - vietnamesisk nudelsoppa

8 röster
2 h
4
Pho - vietnamesisk nudelsoppa
Foto: Tv4

Hemkokt buljong är inte svårt att göra själv och är perfekt som bas i en god soppa. Med kyckling, färska örter och nudlar blir den här nudelsoppan både smakrik och matig.

Visa mer
2 h
4
4 portioner

Du behöver

Kycklingbuljong

  • 1 kyckling, hel
  • 3 l vatten

Soppan

  • 4 port kyckling, kokt (antingen från buljongen eller koka bröst eller lår i buljong)
  • 1,5 l kycklingbuljong
  • salt
  • 4 port risnudlar (antingen färska eller torkade)
  • 4 stjärnanis
  • 1 knippe färsk koriander
  • 1 knippe mynta
  • 1 knippe thaibasilika
  • 1 silverlök
  • 2 dl böngroddar
  • 1,5 dl hoisinsås
  • 2 msk sriracha
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Kycklingbuljong
    Lägg kyckling och vatten i en stor kastrull.
  2. Koka upp och låt sjuda ca 2 timmar.
  3. Sila av och plocka kycklingen - använd köttet till tex en soppa eller gryta.
  4. Buljongen kan frysas in eller användas direkt. Salta upp den vid tillagning.
  5. Soppan
    Koka upp buljongen, lägg ned kycklingen och salta.
  6. Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  7. Servera kycklingbuljongen toppad med örterna, tunt strimlad lök, böngroddar, hoisinsås och sriracha.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...