Philadelphiafrallor

Foto: Köket.se
Philadelphiafrallor
10 ingredienser
25 min
Saftiga, glutenfria, kräver ingen jäsning och passar lika bra som frukostfrallor som till hamburgerbröd! Enkelt och vansinnigt goda!
Philadelphia Original

Philadelphia Original
En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.
Läs mer
Ingredienser
- 2 ägg
- 200 g Philadelphia Original
- 25 g smör
- 2,25 dl mandelmjöl
- 1,5 dl blandade frön (chia, sesam, krossat linfrö, pumpakärnor, solroskärnor)
- 1 msk psylliumhusk
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
Topping
- vallmofrö, eller sesamfrön till topping
- 1 ägg, uppvispat
Gör så här
- Mixa ihop alla ingredienserna i en bunke och låt vila i 5 minuter.
- Forma fem stora bullar (eller ca 9 små). Tips! Fukta händerna med vatten så fastnar inte smeten och det går lättare att forma fina runda bullar.
- Lägg bullarna på bakplåtspapper och pensla dem med uppvispat ägg. Toppa med vallmo- eller sesamfrön.
- Grädda bullarna på 200 grader mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
TIPS!
Snabba scones

Snabba scones
Här tipsar vi hur du med Philadelphia bakar de saftigaste sconesen.
Läs mer