Philadelphiafrallor

Philadelphiafrallor
Foto: Köket.se

Philadelphiafrallor

10 ingredienser

25 min

Saftiga, glutenfria, kräver ingen jäsning och passar lika bra som frukostfrallor som till hamburgerbröd! Enkelt och vansinnigt goda!

Philadelphia Original
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

Ingredienser

portioner stora frallor (10 små)
  • 2 ägg
  • 200 g Philadelphia Original
  • 25 g smör
  • 2,25 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl blandade frön (chia, sesam, krossat linfrö, pumpakärnor, solroskärnor)
  • 1 msk psylliumhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt

Topping

  • vallmofrö, eller sesamfrön till topping
  • 1 ägg, uppvispat

Gör så här

  1. Mixa ihop alla ingredienserna i en bunke och låt vila i 5 minuter.
  2. Forma fem stora bullar (eller ca 9 små). Tips! Fukta händerna med vatten så fastnar inte smeten och det går lättare att forma fina runda bullar.
  3. Lägg bullarna på bakplåtspapper och pensla dem med uppvispat ägg. Toppa med vallmo- eller sesamfrön.
  4. Grädda bullarna på 200 grader mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.
TIPS!
Snabba scones
Snabba scones

Snabba scones

Här tipsar vi hur du med Philadelphia bakar de saftigaste sconesen.

Läs mer