Fruktsallad med lime, mynta och granatäpple

Fruktsallad med lime, mynta och granatäpple
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Peter Norman
Peter Norman

Fruktsallad med lime, mynta och granatäpple

11 ingredienser

En sallad av frukt är lätt att göra och är nyttigt! Man kan variera med många olika frukter och bär.

Ingredienser

portioner
  • 0,25 vattenmelon
  • 1 honungsmelon (eller nätmelon)
  • 1 ananas, skalad
  • 1 l jordgubbar
  • 0,5 l hallon
  • 0,5 l blåbär
  • 0,5 kg biggaråer
  • 1 granatäpple
  • 1 dl honung, flytande
  • 1 dl färsk mynta, hackad
  • 2 lime, urpressad saft

Gör så här

  1. Gör kulor av melonen med hjälp av kuljärn eller skopa med en sked och lägg på ett stort fat.
  2. Tärna ananasen och placera med jordgubbar, hallon, och blåbär på samma fat och strö över biggaråer.
  3. Dela granatäpplet och tag ur kärnorna. Blanda kärnorna med honung, mynta och limesaften.
  4. Häll dressingen över fruktsalladen och servera.