Långkokt högrev

Foto: Tv4
Långkokt högrev
7 ingredienser
Serveras med fettucine.
Den här rätten tar cirka 2.5 timmar att tillaga.
Vintips från Peter
Santa Ana Reserve Viogner, artnr 73874
Peter bjöd även på
Kolla in alla recept på
Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 800 g fin högrev
- 4 morötter
- 1 palsternacka
- 1 gul lök
- lagerblad
- svartpeppar, hel (efter smak)
- 1 l buljong
Gör så här
- Skär högreven i mindre bitar, förslagsvis en bit per person.
- Bryn dessa i en gryta och lägg sedan i morot, palsternacka, gul lök, lagerblad och svartpeppar.
- Blanda vatten och buljong med lite tomatpuré och låt sjuda i minst två timmar.
- Mot slutet kan man lägga i skivade morotsbitar och palsternacka som serveras tillsammans med köttet.
- Servera med pasta eller potatis och små inlagda rödbetor.