Vitlökshalstrad kräfta, laxtartar och marinerade räkor

Foto: TV4
Vitlökshalstrad kräfta, laxtartar och marinerade räkor
14 ingredienser
Ett västkustdoftande recept som serveras med en blomkålspuré.
Peters vintips
Santa Ana Reserve Viogner, artikelnummer 73874
Räkskalen och kräftresterna kan återanvändas genom att göra en god soppa. Koka då upp skalen tillsammans i en fond och servera med valfria ingredienser.
Peter bjöd även på
Kolla in alla recept på
Receptet är från programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
Skaldjur
- 300 g räkor
- 8 havskräfta
marinad
- 1 citron, saft
- 1 röd chilifrukt, finhackad
- 0,5 dl vitt vin, sött
- 2 msk sultanarussin
- Blomkålspuré
- 1 dl blomkål, buketter
- 3 msk mjölk
Laxtartar
- 1,5 hg rökt lax
- 0,25 mango
- 3 msk crème fraîche
- 3 msk rödlök, hackad
- koriander, hackad
Gör så här
Skaldjur
- Skala havskräftorna och spara stjärtarna hela.
- Skala räkorna.
Marinad
- Blanda ihop alla ingredienserna.
- Koka upp marinaden med russin och låt den svalna.
- Blanda sedan i de skalade räkorna.
- Ställ i kylen och låt stå i minst 1 timme.
Blomkålspuré
- Ta buketterna av blomkålen och mixa dem med varm mjölk till en slät puré.
- Servera varm eller kall.
Laxtartar
- Hacka lax och mango i små bitar blanda med crème fraiche, rödlök och hackad koriander.
- Lägg en liten botten av blomkålspuré och två kräftstjärtar ovanpå.
- Gör en snygg liten hög av tartaren och skeda upp de avrunna räkorna till en tallrik med tre av havets läckerheter.