Peter & Jonnas choklad- & yoghurtmousse

Peter & Jonnas choklad- & yoghurtmousse
Foto: TV4

Peter & Jonnas choklad- & yoghurtmousse

Av: Peter Barlach

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

En efterrätt som är lätt på alla sätt. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 limefrukt
  • 1 tsk strösocker
  • 70 g mörk blockchoklad
  • 100 g ljus blockchoklad
  • 2 dl turkisk yoghurt

Till servering:

  • 1 liten näve färsk mynta
  • florsocker
  • färska hallon

Gör så här

  1. Pressa limen och blanda ihop med sockret.
  2. Smält blockchokladen (smidigast är att göra det i en minut på full effekt i micron).
  3. Blanda chokladen med limesaften.
  4. Blanda i yoghurten tills färgen och konsistensen känns skönt moussig.
  5. Häll smeten i portionsformar.
  6. Ställ formarna i frysen i minst en timme. Ta ut formarna en kvart innan servering.
  7. Lägg på några hallon på varje form. Strö över finhackad färsk mynta samt florsocker.