Pestobröd med olivolja
Pestobröd med olivolja
8 ingredienser
3 h
Pesto och olivolja gör att det här brödet smakar som en hel maträtt i sig själv. Det är underbart gott på buffébordet!
Se Maria Blohm laga receptet

Ingredienser
- 300 g vatten, kallt
- 15 g jäst
- 10 g olivolja
- 50 g vetemjöl special fullkorn
- 400 g vetemjöl special
- 1,5 tsk salt
- 3-4 msk pesto
- smör (till formen)
Gör så här
- Ställ en bunke på vågen och nollställ vågen.
- Lös upp jästen i vattnet.
- Väg upp övriga ingredienser. Häll rakt ur förpackningen ner i bunken, kom ihåg att nollställa vågen mellan ingredienserna.
- Knåda degen i en degblandare/hushållsassistent i 10 minuter på låg hastighet.
- Täck bunken med ett lock eller plast.
- Låt degen jäsa i 1 timme i rumstemperatur.
- Smörj en form som rymmer 1,5 liter.
- Stjälp ut degen på mjölat underlag och kavla ut till en rektangel som är ca 20 x 30 cm.
- Bred över pesto och rulla ihop degen som en rulltårta.
- Dela degen i två lika stora delar på längden.
- Snurra de två delarna några varv och lägg dem bredvid varandra i brödformen.
- Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur.
- Sätt ugnen på 230 grader.
- När ugnen är varm sätter du in brödet långt ner i ugnen.
- Grädda brödet i 30 minuter på 230 grader varmluft.