Perfekt panzanella med Mozzarella

Perfekt panzanella med mozzarella Granarolo
Foto: Köket.se

Perfekt panzanella med Mozzarella

12 ingredienser

45 min

Panzanella är en lättlagad och magiskt god italiensk sallad på brödkrutonger och tomat. Det här är den perfekta lunchrätten att laga i sommar!

Granarolo Mozzarella
Granarolo Mozzarella produkt NY 2024

Granarolo Mozzarella

En riktigt god Mozzarella gjord av 100% komjölk med ett mjukt, porslinsvitt utseende.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 förp Granarolo Mozzarella [à 125 g]
  • 6 skivor surdegsbröd (dagsgammalt)
  • 2 msk olivolja
  • havssalt
  • 700 g tomat (gärna blandade färger)
  • 1 gurka
  • 1 kruka färsk basilika

Dressing

  • 4 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 0,5 rödlök, tunt skivad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Riv brödet i små ojämna bitar. Ringla olivolja över och strö på salt. Rosta i ugnen i cirka 10 minuter, tills brödet är krispigt och har fått en fin rostad yta.

Dressing

  1. Vispa ihop alla ingredienser utom rödlöken i en skål. Tillsätt rödlöken och låt stå i cirka 10 minuter.

Servering

  1. Skala, halvera och kärna ur gurkan. Skär till halvmånar.
  2. Dela eller klyfta tomaterna till lagom stora bitar. Blanda tomaterna med gurkan, dressingen, färsk basilika och brödet. Låt stå i minst 30 minuter.
  3. Lägg upp salladen i en vacker skål och riv över bitar av Mozzarella. Toppa med några extra blad färsk basilika!
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Grillad sparris med burrata och mandlar Granarolo

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer