Honungsglaserade revbensspjäll
Honungsglaserade revbensspjäll
9 ingredienser
3h
Möra och saftiga revbensspjäll som får gå länge i ugnen.
Ingredienser
- 1 kg tjocka revben, (gärna med svålen på)
- salt
- peppar
- 1 gul lök
- 1 morot
marinad
- 4 msk honung
- 1 apelsin
- soja
- 1 bit ingefära
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Snitta skåror i svålen om den finns kvar. Salta och peppra rikligt runt om.
- Skär upp löken och moroten grovt och lägg i botten på pannan. Lägg sedan på spjället och ställ in plåten i ugnen i 175 grader.
- Varefter det smälter ner steksaft från spjället kan du börja ösa.
- Blanda alla ingredienser till marinaden och pensla på marinaden efter cirka 1 timme.
- Stek spjället tills revbenen släpper lätt från köttet.