Honungsglaserade revbensspjäll

Per Morbergs chutney
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Honungsglaserade revbensspjäll

9 ingredienser

3h

Möra och saftiga revbensspjäll som får gå länge i ugnen.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg tjocka revben, (gärna med svålen på)
  • salt
  • peppar
  • 1 gul lök
  • 1 morot

marinad

  • 4 msk honung
  • 1 apelsin
  • soja
  • 1 bit ingefära

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Snitta skåror i svålen om den finns kvar. Salta och peppra rikligt runt om.
  3. Skär upp löken och moroten grovt och lägg i botten på pannan. Lägg sedan på spjället och ställ in plåten i ugnen i 175 grader.
  4. Varefter det smälter ner steksaft från spjället kan du börja ösa.
  5. Blanda alla ingredienser till marinaden och pensla på marinaden efter cirka 1 timme.
  6. Stek spjället tills revbenen släpper lätt från köttet.