Biff Rydberg à la Morberg

Biff Rydberg à la Morberg
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Biff Rydberg à la Morberg

315

10 ingredienser

1 h

En svensk klassiker som smakar underbart i Per Morbergs tappning.

Tips! Börja gärna med en mindre mängd senapspulver, och smaka dig fram till en styrka du tycker är lagom.​

Ingredienser

portioner
  • 800 g oxfilé, i bit
  • ca 10 potatisar, råa
  • 2 gula lökar
  • 4 ägg
  • 4 msk olja, ej olivolja
  • 4 msk smör

Senapsmousse

  • 1 dl senapspulver
  • ca 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • ev 2 tsk brunt senapsfrö

Gör så här

  1. Skala potatisen och tärna i 1 cm stora kuber. Råstek potatisen i hälften av oljan och smöret i en stekpanna. Under tiden, skär upp köttet i lika stora tärningar och finhacka löken.
  2. Stek först potatisen för sig. När den är klar, håll den varm.
  3. Hetta upp en stekpanna på hög värme. Häll i oljan, smöret, köttet och till sist löken. Rör inte pannan utan låt alltsammans ligga stilla tills pannan har fått tillbaka värmen. Rör hastigt om. Salta och peppra.
  4. Serveras direkt. Servera med en äggula i ett snapsglas
  5. Senapsmousse: Vispa upp grädden med sockret. Blanda i resten av ingredienserna. Låt stå och dra en stund i kylen. Vid servering, doppa en matsked i varmvatten. Forma små ägg av moussen, lägg över köttet.