Ångbåtsbiff
Ångbåtsbiff
12 ingredienser
Per Morberg lagar klassisk ångbåtsbiff.
Ingredienser
- 4 skivor nötkött av ryggbiff [ca 1,5 cm tjocka]
- 3-5 gula och rödlök
- 2 msk smör
- 0,5 tsk salt
- 1 krm strösocker
- 1 dl köttbuljong
- 2 dl kalvfond
- 1 msk smör
- 0,5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar, nymalen
Till servering
- potatis
- grönsaker, lättkokta
Gör så här
- Skala och skiva löken.
- Stek den mjuk i smör på hög värme i en stekpanna.
- Strö på salt och socker och späd med buljong och kalvfond.
- Efterstek löken under lock ca 5 minuter.
- Stek biffarna i smör i en stekpanna, 2-3 minuter på varje sida.
- Krydda med salt och peppar.
- Servera biffarna med lök, potatis efter säsong och lättkokta grönsaker.