Tonfisk sashimi
Tonfisk sashimi
17 ingredienser
30 min
Tonfisk som serveras med avocadokräm. Härligt!
Ingredienser
- 150 g färsk tonfisk
- 2 msk ostronsås
- 3 msk soja
- 1 tsk sesamolja
- ca 2 limefrukter, juice och zest
Avocadokräm:
- 1,5 avokado
- 0,5 tsk röd chilifrukt, hackad
- 2 tsk rödlök, hackad
- 2 tsk rödvinsvinäger
- 1 msk koriander, hackad
- 1 tsk vitlök, hackad
- flingsalt
- extra virgin olivolja
Till garnering:
- purjolök, finstrimlad
- morot
- röd chilifrukt
- korianderblad
Gör så här
- Gör glazen till tonfisken.
- Blanda oystersås, soya, sesamolja, saft och zest (tunna skalstrimlor) från en lime.
- Fräs tonfisken i lite olivolja i rykande het stekpanna ( cirka 30 sekunder på varsida).
- Tillsätt glazen och reducera lite snabbt.
- Ta ur tonfisken och rulla hårt i plastfilm och in snabbt i kylen.
- Till avocadokrämen:
- Gröp ur avokadon.
- Mixa i matberedaren tillsammans med chili, rödlök, vinäger, koriander, salt och olivolja till en slät kräm.
- Skiva upp tonfisken tunt.
- Lägg på lite avokadokräm och garnera som du vill.