Per Morbergs böcklingröra på kavring
Per Morbergs böcklingröra på kavring
10 ingredienser
Att röka böckling själv är bästa tipset, men följ respektive tillverkare av rök för bästa resultat.
Ingredienser
- 6 böckling
- 1 rödlök (liten)
- 0,5 dl crème fraîche (eller gräddfil)
- 0,5 dl majonnäs
- 2 msk kapris
- en skvätt citronsaft
Till garnering:
- 4 kavring, tunna skivor
- 1 ägg, kokt
- några strimlor rödlök
- några gröna salladsblad
Gör så här
- Koka äggen som du vill ha dem och skala.
- Rensa böcklingen och lägg i en bunke. Finhacka rödlöken och lägg i bunken tillsammans med dom övriga ingredienserna.
- Blanda runt och smaka av med nymalen vitpeppar och salt samt citronen.
- Smöra kavringen och klicka på böcklingröran samt garnera med kokt ägg, sallad och rödlök.