Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Hälsa
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Per Morbergs löksoppa
Foto: TV4
Per Morbergs löksoppa
60
Spara
Av:
Per Morberg
Från:
Vad blir det för mat
9
ingredienser
Löksoppa med brödkrutonger
Förrätter
Svensk/nordisk mat
Vardagsmiddag
Vegetariskt
Välj rätt vego
Ingredienser
10 mindere lökar
1 morot
1 l ört/grönsaksbuljong (buljongtärning)
1 lagerblad
1 nypa timjan eller kvist
0,5 dl torr sherry eller liknande
2 dl lagrad ost, riven
50 g smör
4 skivor vitt bröd
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Skala moroten och lägg den hel i kastrullen med örtbuljongen.
Krydda buljongen med timjan och lagerbladet. Låt det koka en stund.
Strimla löken tunt och fräs i en tjockbottnad kastrull tills den blir glansig.
Slå i sherryn och buljongen. Låt koka sakta i 10-15 minuter.
Smaka av med eventuellt mer salt och peppar. Ställ åt sidan en stund.
Skär det vita brödet i tärningar. Rosta i en stekpanna eller ugn tills dom blir knapriga.
Häll soppan i ugnsfasta skålar. Lägg i brödet och strö sist på med osten.
Gratinera i 275 gr, 5-8 minuter eller tills osten är gyllengul.
Servera med hackad persilja.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut