Rödkål

Rödkål
Foto: TV4

Rödkål är ett måste för många på julbordet. Här är Per Mobergs variant.

16 mars 2011
1h

Du behöver

  • 1 rödkålshuvud, ca 0,5 kilo
  • 1 gul lök
  • 2 äpplen
  • 4 msk röd vinbärsgelé
  • 4 msk sirap eller honung
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl vatten
  • 5 kryddnejlikor, malda
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Strimla rödkål.
  2. Skala och skiva löken plus äpplen.
  3. Bryn rödkål, lök och äpplen med gelén och sirapen (honungen).
  4. Ha i vinägern, vatten och kryddnejlikor.
  5. Koka ihop och rör så det inte bränns. Klart efter ca 50 minuter.
  6. Salta och peppra efter smak.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Kockknivar från kända varumärken

Kockknivar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept