Rödkål

Rödkål
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Rödkål

10 ingredienser

1h

Rödkål är ett måste för många på julbordet. Här är Per Mobergs variant.

Ingredienser

  • 1 rödkål [ca 0,5 kilo]
  • 1 gul lök
  • 2 äpplen
  • 4 msk röd vinbärsgelé
  • 4 msk sirap (eller honung)
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 dl vatten
  • 5 kryddnejlikor, malda
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Strimla rödkål.
  2. Skala och skiva löken plus äpplen.
  3. Bryn rödkål, lök och äpplen med gelén och sirapen (honungen).
  4. Ha i vinägern, vatten och kryddnejlikor.
  5. Koka ihop och rör så det inte bränns. Klart efter ca 50 minuter.
  6. Salta och peppra efter smak.