Per Morbergs ostbricka
Per Morbergs ostbricka
5 ingredienser
Blandade ostar med rabarbermarmelad och honungsrostade valnötter. Använd valfria dessertostar, men gärna någon eller några getostar.
Se fler recept från
Ingredienser
Rabarbermarmelad
- 3 dl rabarberbitar
- 1 dl syltsocker
- 1 bit kanelstång
Honungsrostade valnötter
- 1 dl valnötter
- 1 msk honung
Gör så här
Rabarbermarmelad
- Skala rabarbern om den är grov innan den skärs i bitar. Blanda alla ingredienser i en kastrull (ej aluminium).
- Koka upp, sänk värmen och låt koka på svag värme i 10–15 minuter, tills allt har smält ihop till en fin marmelad.
- Häll upp i burk eller skål och låt svalna. Förvara sedan i kylskåp.
Honungsrostade valnötter
- Rosta valnötterna försiktigt i en torr stekpanna. Nötterna ska få fin färg, men inte bli brända.
- Tillsätt honungen, blanda om och låt puttra i 5–6 minuter. Rör om då och då.
- Häll upp nötterna i en skål och låt svalna.
- Lägg upp ostarna fint och servera tillsammans med marmeladen och de rostade nötterna.