Per Morbergs godaste plättar
Per Morbergs godaste plättar
8 ingredienser
Per Morberg toppar kalaset med en klassisk efterätt - plättar med vispgrädde och färska bär.
Ingredienser
- 2,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 6 dl standardmjölk
- 3 ägg
- 0,5 dl club soda (eller fruktsoda)
- 3 msk smör, till stekning
Tillbehör
- färska bär
- vispgrädde
Gör så här
- Blanda mjöl och salt i en bunke. Häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
- Tillsätt resten av mjölken och vispa ner äggen. Låt sedan smeten stå och svälla 30- 60 minuter innan stekning.
- Häll i clubsodan precis innan stekning.
- Bryn lite smör i plättlaggen och stek plättarna gyllene bruna på var sida. Servera med färska bär och den lättvispade grädden.