Per Morbergs gratinerade krabba ala perona

Per Morbergs gratinerade krabba ala perona
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Per Morbergs gratinerade krabba ala perona

10

13 ingredienser

30 min

Ugnsgratinerad krabba med smak av tomat, vitt vin och chili.

Dryckestips till krabban: Tahbilk Marsanne, artnr 6406.

Ingredienser

portioner4
  • 2 små kokta krabbor
  • 3 tomater
  • 1 rödlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 1 dl vitt vin
  • 1 krm chilifrukt, fint hackad
  • 0,5 dl blandade örter, hackade (persilja, basilika, timjan)
  • 3 msk olivolja
  • 0,5 dl parmesanost, riven
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Lossa alla klor från skalet. Pilla ur allt kött både ur skalet och klorna. Lägg i en skål.
  2. Skär alla grönsaker i ca:1 cm stora tärningar. Häll olivoljan i en kastrull och hetta upp.
  3. Lägg i grönsakerna och pressa över vitlöken. Lägg ner chilin och krabbköttet.
  4. Häll i vinet och låt puttra tills det kokat ner något. Stuvningen skall inte vara för lös i konsistensen.
  5. Smaka av med salt och peppar och ha sist i örterna.
  6. Skrapa av krabbskalen och skölj dom rena på utsidan. Lägg tilbaka krabbköttet och ha över parmesanosten.
  7. Gratinera krabban i övervärme tills osten smält och blivit gyllengul.
  8. Servera med en krsipig sallad och nyrostat bröd.