Röda vinbär- och marängpaj
Röda vinbär- och marängpaj
8 ingredienser
Frisk men söt paj med röda vinbär med marängtäcke.
Pers dryckestips till pajen: Peter Lehmann Botrytis Semillon 2007 (nr 87495) 375 ml
Ingredienser
Pajskal:
- 1 dl skorpmjöl
- 2 dl vetemjöl
- 125 g smör
- 1 äggula
- 0,5 dl strösocker
Fyllning:
- 0,5 l röda vinbär
- 3 äggvitor
- 1 dl strösocker
Gör så här
- Pajskal: Smält smöret och blanda i skorpmjöl, vetemjöl, äggulan och socker.
- Blanda ihop degen gensat och klä pajformen. Låt den sedan vila i kylen 1 timma.
- Grädda sedan i 15 minuter på 225 grader mitt i ugnen.
- Fyllning: Vispa först äggvitorna till ett skum. Häll sedan i sockret och vispa till ett hårt skum.
- Vänd sedan ner vinbären i äggvitan. Fyll sedan upp pajformen med smeten.
- Grädda pajen i 150 grader i 20-25 minuter.