Äppeltosca

16 röster

En av Pers egna favoriter, stekta toscaäpplen.

Servera gärna med lite färska bär och en lätt vispad grädde.

Här hittar du de andra rätterna som serverades i samma avsnitt:

Matjessillfilé med hackat ägg


Pertansgrytan på en spik


Visa mer

Du behöver

Toscasmet

  • 100 g smör eller margarin
  • 1- 1.5 dl råsocker
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 3 dl müsli
  • 3 msk vispgrädde
  • Smör till stekpannan

Fyllning

  • 4-5 äpplen, inte för hårda

Gör så här

  1. Smöra stekpannan.
  2. Ta ur kärnhus ur äpplena.
  3. Skiva dem med skalet kvar.
  4. Lägg i stekpannan.
  5. Häll alla ingredienser i en kastrull och rör runt.
  6. Värm på glöd eller platta.
  7. Häll toscasmeten över äpplena i stekpannan.
  8. Sätt in i ugn i ca 25 minuter.
  9. Vila.
20 maj 2010

Laddar fler recept