Romrussinglass

Romrussinglass
Foto: TV4
Per Morberg 2018
Per Morberg 2018

Romrussinglass

23

11 steg att laga

8 ingredienser

Romrussinglass, en efterrätt med sting.

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 10 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • gula russin samt svarta russin
  • ca 3 dl Jamaicansk rom
  • choklad, riven

Gör så här

  1. Lägg russinen att dra i romen i ca 2 dagar innan du ska göra glassen.
  2. Häll i äggulorna och strösockret i en bunke.
  3. Vispa i en hushållsassistent.
  4. Häll ihop mjölken och grädden.
  5. Lägg i vaniljstången och värm upp till nästan kokpunkten.
  6. Skrapa ur innehållet i vaniljstången ner i gräddmjölken.
  7. Häll över i gräddmjölk kastrullen och koka inte mer än 85 grader.
  8. Häll i rom- och russinblandningen.
  9. Låt svalna tills det blir riktigt kallt.
  10. Häll i smeten i en glassmaskin och kör.
  11. Dekorera med riven choklad
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer