Hjortronparfait

22 röster
4

En hjortronparfait vispar du snabbt ihop men den behöver några timmar på sig att frysa till. Servera med färska bär efter tillgång.

Visa mer
4

Du behöver

  • 6 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 6 dl vispgrädde
  • 5 dl hjortron
  • Färska bär till servering

Gör så här

  1. Ha i äggulorna tillsammans med florsockret i en hushållsassistent och vispa.
  2. Vispa vispgrädden.
  3. Ha i hjortronen i äggsmeten.
  4. Vänd runt vispgrädden i ägg-hjortronsmeten.
  5. Häll smeten i en avlång kakform.
  6. Ställ in i frys i 4-5 timmar.
  7. Ta ut lite innan servering.
  8. Skär i skivor.
  9. Servera gärna med färska bär.
1 april 2010

Laddar fler recept