Friterad camembert med varm hjortronsylt

118 röster
4
Friterad camembert med varm hjortronsylt
Foto: Martin Löf

Se fler recept från

Den stora matresan


Visa mer
4

Du behöver

  • 4 bitar camembert (totalt 300–400 g)
  • 2 dl kallt vatten
  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 dl ströbröd
  • 1-2 l neutral matolja till fritering
  • 3-4 krukor persilja

Till servering

  • 3 dl hjortronsylt, varm

Gör så här

  1. Häll vattnet i en djup tallrik. Vispa upp äggen lite lätt i en annan djup tallrik.
  2. Häll även mjöl och ströbröd i varsin djup tallrik.
  3. Panera sedan ostbitarna genom att först vända dem i vatten, därefter i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd.
  4. Se till att alla ytor täcks ordentligt vid varje moment.
  5. Värm oljan till 180 grader i en stor kastrull. Släpp försiktigt ner ostbitarna i oljan och fritera dem gyllenbruna. Fritera inte alla bitar på en gång, utan lägg ner dem i två omgångar.
  6. Hantera ostbitarna försiktigt – de går lätt sönder. Och ha locket till kastrullen i närheten så att du snabbt kan lägga på det (och samtidigt stänga av värmen) om oljan kokar över eller fattar eld.
  7. Klipp persiljan i knippen, fritera dem hastigt och låt knippena rinna av på hushållspapper.
  8. Servera den friterade osten och persiljan genast med hjortronsylt.
22 november 2011
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept