Torskrygg med äggsås
Torskrygg med äggsås
12 ingredienser
Ingredienser
- 800 g torskrygg (eller filé)
- 2 kryddpepparkorn
- 1 lagerblad
- flingsalt
Äggsås med persijla
- 4 ägg
- 4 dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
- 2 msk vetemjöl
- 1 dl persilja, hackad
- salt
- peppar
- 2 msk smör
Gör så här
- Skölj fileérna och gnid in dom med flingsalt runt om, lägg i en bunke.
- Krossa kryddpepparn grovt och lägg ner i bunken med ett lagerblad.
- Låt fisken ligga och "rimma" i en timma innan tillagning.
- Koka upp en kastrull med vatten och en grovt hackad lök.
- När vattnet stormkokar, lägg ner fisken, sätt på ett lock och dra av från plattan.
- Låt sedan stå och dra i 12 minuter. Sedan är fisken klar.
- Äggsåsen
- Hårdkoka äggen i ca:10 min. Skala och hacka dom.
- Lägg smöret i kastrullen och ha i mjölet. Rör runt tills det har blivit en slät röra.
- Häll i mjölken och grädden och rör om. Låt såsen sjuda sakta i 10 minuter.
- Smaka av med salt och peppar, ha i ägget och den hackade persiljan.