Meny
Recept
Kockar
Dryck
TV-program
Play
Hem & Kök
Trädgård
Plus
Kurser
Sök
visa meny för konto
Torskrygg med äggsås
Foto: TV4
Torskrygg med äggsås
117
Spara
Av:
Per Morberg
Från:
Vad blir det för mat
12
ingredienser
Fisk
Fiskgryta
Grytor
Torsk
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
Ingredienser
800 g torskrygg (eller filé)
2 kryddpepparkorn
1 lagerblad
flingsalt
Äggsås med persijla
4 ägg
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 dl persilja, hackad
salt
peppar
2 msk smör
Lägg i inköpslista
Spara
Gör så här
Öppna matlagningsläget
Skölj fileérna och gnid in dom med flingsalt runt om, lägg i en bunke.
Krossa kryddpepparn grovt och lägg ner i bunken med ett lagerblad.
Låt fisken ligga och "rimma" i en timma innan tillagning.
Koka upp en kastrull med vatten och en grovt hackad lök.
När vattnet stormkokar, lägg ner fisken, sätt på ett lock och dra av från plattan.
Låt sedan stå och dra i 12 minuter. Sedan är fisken klar.
Äggsåsen
Hårdkoka äggen i ca:10 min. Skala och hacka dom.
Lägg smöret i kastrullen och ha i mjölet. Rör runt tills det har blivit en slät röra.
Häll i mjölken och grädden och rör om. Låt såsen sjuda sakta i 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar, ha i ägget och den hackade persiljan.
Skapa anteckning
Dela
Skriv ut