Parmainbakad marulk med vinmos

Parmainbakad marulk med vinmos
Foto: TV4

Parmainbakad marulk med vinmos

Av: Per - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

Marulk är nyttigt och inte minst gott. Här en variant serverad med vinmos.

Dryck
Marqués de Cáceres Rosado 2009. Art nr 2755, 75 kr.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Parmarullad marulk

  • 4 marulksfiléer putsade (à 200 g)
  • 18 skiva parmaskinka
  • 1 förp soltorkade tomater i olja [ca 200 g]
  • 2 krukor färsk basilika
  • havssalt (efter smak)
  • svartpeppar, nymald, (efter smak)
  • 1 msk balsamvinäger
  • rucolasallad, till garnering
  • 4 smörpapper, A4 format
  • 2 msk olivolja, till smörpappret

Vinmos

  • 800 g mandelpotatis (eller annan mjölig potatis)
  • 1 dl vitt vin, gärna samma vin som serveras till maten
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl riven ost, grevétyp [50g]
  • 25 g smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald

Gör så här

Marulk

  1. Värm ugnen på 225 grader.
  2. Lägg tomaterna med hälften av sin olja i en matberedare med all basilika och kör tills det är slätt. (tillsätt resten av oljan under körningen). Tillsätt balsamvinäger till en lättbredd pasta
  3. Ta 4 smörpapper i A4 storlek. Gnid in lite olja på varje och lägg ca 4 skivor parmaskinka tätt intill varandra på varje papper.
  4. Dela örtpastan i 4 delar och bred ut den på skinkan.
  5. Lägg sedan marulksfiléerna i ena änden, krydda med salt och peppar och rulla ihop med hjälp av papperet.
  6. Ta sedan bort papperet och flytta dem försiktigt till en oljad långpanna eller ungsfast form. Stek mitt i ugnen i 15-20 minuter.
  7. Skiva upp fiskrullen. Droppa över lite av skyn som ligger i pannan och strö lite ruccola över hela tallriken.

Vinmos

  1. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  2. Blanda vin och creme fraiche i en kastrull, värm försiktigt.
  3. Riv osten fint.
  4. Stöt potatisen eller pressa den.
  5. Blanda ner vin- och crème fraicheblandningen med smör salt och peppar.
  6. Späd på med mer varm mjölk om det är för tjockt. Håll varmt.
  7. Skär fiskrullen i tjocka skivor och lägg på varma tallrikar tillsammans med moset och strö ruccolasallad över.