Limedressad scampisallad med mango, avokado och rödlök

Foto: TV4
Limedressad scampisallad med mango, avokado och rödlök
16 ingredienser
30 min
Räkor och lime sätter fart på den här salladen.
Dryck
Comtes D Isenbourg Gewurztraminer 2008. Art nr 2187, 107 kr.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Tigerräkor, jätteräkor, kungsräkor, dessa stora räkor, är vanliga i thailändsk och annan asiatisk matlagning. I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av dessa orsakar. Vill du läsa mer, besök
Naturskyddsföreningens hemsida
.
Ingredienser
sallad
- 500 g rå scampi
- 2 mango
- 1 avokado (eller två små)
- 1 rödlök
- 1 klyfta vitlök
- 1 chilifrukt, liten
- 2 msk olivolja, till att fräsa upp Scampin
- 1 limefrukt, till garnering
- salt
- peppar
dressing
- 1,5 dl olivolja
- 0,5 dl limesaft, nypressad
- 1 tsk malen kummin
- 1 dl färsk bladpersilja, hackad
- en nypa havssalt
- svartpeppar
Gör så här
- Börja med att blanda alla ingredienserna till dressingen i en skål. Ställ undan (ej i kyl då blir olivoljan grumlig).
- Skala och skär mangon i tärningar och avokadon i smala klyftor. Finhacka rödlöken.
- Skala scampin och fräs den i lite olivolja med en finhackad vitlöksklyfta och en liten, hackad chilifrukt.
- Lägg upp mango och avokado runt omkring. Strö över finhackad rödlök, salta och peppra och häll över dressingen.