Vit chokladmousse med jordgubbssås

60 röster
15 min
4

En ljuvlig dessert som smälter i munnen.

Dryck
Nederburg Noble Late Harvest 2009.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
15 min
4

Du behöver

Vit chokladmousse

  • 150 gram vit choklad
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl kesella kvarg (10 %)

Jordgubbssås

  • 150 gram frysta jordgubbar
  • 0,5 dl strösocker
  • Färska jordgubbar till garnering

Gör så här

  1. Chokladmousse
    Finhacka chokladen och smält den i vattenbad.
  2. Vispa grädden, ej alltför hårt.
  3. Rör ner grädde och kvarg i chokladen, men rör inte för mycket.
  4. Spritsa eller klicka ner smeten i glas eller små formar. Låt stå svalt minst 30 minuter, gärna mer.
  5. Jordgubbssås
    Tina jordgubbarna. Mixa dem med socker.
  6. Passera genom en finmaskig sil. Skeda jordgubbssåsen över moussen.
  7. Garnera med färska jordgubbar.
16 september 2010

laddar fler recept

Laddar fler recept