Per Morbergs hemgjorda salsiccia
Per Morbergs hemgjorda salsiccia
9 ingredienser
30 min
Gör dina egna salsicciaköttbullar på grovmalet sidfläsk efter Per Morbergs recept. Servera till nykokt pasta.
Ingredienser
- 800 g rimmad fläsk (eller rimmat bogfläsk)
- 1 klyfta vitlök
- 3 dl tort vitt vin
- 500 g champinjoner
- 4 dl grädde
- salt
- svartpeppar
- Serveras med bandpasta
- 100 g parmesanost
Gör så här
- Grovmal köttet.
- Pressa vitlöken, blanda runt och tillsätt 2 dl av vinet på lägsta hastighet ca: 5 min.
- Forma sedan korvsmeten som "köttbullar" och bryn i gyllene i smör.
- Dela sedan champinjonerna i fyra delar och bryn lätt i pannan.
- Häll resten av vinet över champinjonerna och grädden.
- Smaka av med peppar och lite salt.
- Lägg ner salsicciabullarna i såsen.
- Koka pastan och blanda även den i såsen, och servera med riven parmesanost.