Hängmörad biff med bearnaise

180 röster
30 m
4

Biff med bearnaise enligt Per Morbergs recept. Riktigt saftigt och gott kött som helst ska vara lite rött i mitten. Njut av något som fullkomligen smälter i munnen! Receptet är beräknat för ca 4-5 personer!

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 1 kg ryggbiff, putsad och hängmörad (250 g per person)
  • salt
  • peppar
  • 2 msk olja, till stekning

Bearnaisesås

  • 500 g smör
  • 4 schalottenlökar
  • 1 kvist dragon, (eller dragon i vinäger finns på burk)
  • 8 vitpepparkorn
  • 0,5 dl vinäger
  • 1 dl vatten
  • 6 ägg
  • 1 msk persilja, hackad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Förbered köttet
    Torka av biffarna så de är torra. Salta och peppra på varje sida.
  2. Banka lätt på biffen så den blir jämn i tjockleken. Skär bort av eventuella senor.
  3. Bearnaisesås
    Smält smöret på svag värme i en kastrull.
  4. Dra bort kastrullen från plattan, men håll varmt.
  5. Finhacka schalottenlöken och lägg den i en kastrull tillsammans dragon, vitpeppar, vinäger och vatten. Koka ihop så det reduceras till ungefär hälften.
  6. Sila ner detta i en ny kastrull som står i ett vattenbad med hett vatten.
  7. Rör ner 6 äggulor och vispa tills såsen tjocknar.
  8. Ta bort kastrullen ur vattenbadet och häll sakta ner det smälta smöret i en fin stråle under vispning.
  9. Strö i lite hackad persilja och dragon. Salta och peppra.
  10. Stekt biff
    Hetta upp en grill eller stekpanna och stek biffarna 1-3 minuter på varje sida. Köttet ska helst vara lite rött i mitten.
27 december 2011

Laddar fler recept...