Borsjtj, rysk rödbetssoppa

88 röster

Borsjtj, en klassisk rysk soppa på rödbetor. Per Morbergs recept är beräknat till cirka 6 personer.

Visa mer

Du behöver

  • 0,5 kg färska rödbetor
  • 100 g palsternacka
  • 300 g vitkål
  • 2 rödlök
  • 2 morötter
  • 100 g rotselleri
  • 1,5 l grönsaksbuljong
  • 300 g korv (av favoritsort)
  • 3 klyftor vitlök
  • 3-4 kvistar färsk timjan
  • 3 lagerblad
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning (eller olivolja)
  • bladpersilja, till garnering
  • gräddfil, till garnering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala och strimla grönsakerna och löken tunt. Fräs grönsakerna i smör eller olivolja i en rymlig kastrull i 3-4 minuter, utan att de tar färg.
  2. Häll över grönsaksbuljong och lägg i kryddor. Låt koka 20-30 minuter.
  3. Skiva upp korv och låt den koka med de sista minuterna. Smaka av med salt och peppar.
  4. Serveras med en klick gräddfil och bladpersilja. Har du en rökt svålbit kan du koka med den i soppan för att få extra smak.
10 mars 2011

laddar fler recept...

Laddar fler recept...