Borsjtj, rysk rödbetssoppa

93 röster

Borsjtj, en klassisk rysk soppa på rödbetor. Per Morbergs recept är beräknat till cirka 6 personer.

Visa mer

Du behöver

  • 0,5 kg rödbeta
  • 100 g palsternacka
  • 300 g vitkål
  • 2 rödlökar
  • 2 morötter
  • 100 g rotselleri
  • 1,5 l grönsaksbuljong
  • 300 g korv (av favoritsort)
  • 3 klyfta vitlök
  • 3-4 kvist färsk timjan
  • 3 lagerblad
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning (eller olivolja)
  • färsk bladpersilja, till garnering
  • gräddfil, till garnering
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Skala och strimla grönsakerna och löken tunt. Fräs grönsakerna i smör eller olivolja i en rymlig kastrull i 3-4 minuter, utan att de tar färg.
  2. Häll över grönsaksbuljong och lägg i kryddor. Låt koka 20-30 minuter.
  3. Skiva upp korv och låt den koka med de sista minuterna. Smaka av med salt och peppar.
  4. Serveras med en klick gräddfil och bladpersilja. Har du en rökt svålbit kan du koka med den i soppan för att få extra smak.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...