Per Morbergs svampsoppa

263 röster

Per Morbergs recept på en enkel men god svampsoppa på kantareller, taggsvamp och annan god matsvamp som du lyckas komma över.

Visa mer

Du behöver

  • 1 l blandad svamp, rensad (kantareller, gul trumpetsvamp, blek taggsvamp)
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 gul lök
  • salt
  • peppar
  • 0,5 citron
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Hacka löken fint, sautera den i en kastrull.
  2. Lägg i svamp och fortsätt sautera tills vattnet kokat bort.
  3. Häll i buljong och grädde.
  4. Låt sjuda 7-8 minuter. Mixa din svampsoppa, smaka av med salt och peppar samt lite citronsaft
  5. Om du vill ha en tunnare svampsoppa, späd med mjölk.
Kökets dryckesbrev

laddar fler recept...

Laddar fler recept...