Per Morbergs svampsoppa

234 röster

Per Morbergs recept på en enkel men god svampsoppa på kantareller, taggsvamp och annan god matsvamp som du lyckas komma över.

Visa mer

Du behöver

  • 1 l blandsvamp, rensad (kantareller, gul trumpetsvamp, blek taggsvamp)
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 gul lök
  • salt
  • peppar
  • 0,5 citron
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Hacka löken fint, sautera den i en kastrull.
  2. Lägg i svamp och fortsätt sautera tills vattnet kokat bort.
  3. Häll i buljong och grädde.
  4. Låt sjuda 7-8 minuter. Mixa din svampsoppa, smaka av med salt och peppar samt lite citronsaft
  5. Om du vill ha en tunnare svampsoppa, späd med mjölk.
14 oktober 2009

Laddar fler recept...